Τι αξίζει να επισκεφτείτε

Το χωριό της Νικήτης έχει γίνει πρόσφατα πόλο έλξης για τους τουρίστες. Ο κόλπος της Παναγίας, με το όμορφο λιμάνι του όπου οργανώνονται θαλάσσιες εκδρομές γύρω από το Άγιο Όρος, με τα γραφικά μοναστήρια, που κυριολεκτικά κρέμονται από τις απότομες βουνοκορφές της χερσονήσου και τα οποία μπορεί να θαυμάσει κατά τη διάρκεια ενός από αυτά τα ταξίδια.

Άγιος Νικόλαος, η μικρή μεσογειακή και ρομαντική πόλη, με παραδοσιακά σπίτια του 19ου αιώνα σε παλιά πλακόστρωτα δρομάκια. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Παρασκευής. Η περιοχή φημίζεται για την παραγωγή καλό κρασί, τσίπουρο, μέλι και ελαιόλαδο.

Το χωριό Νέος Μαρμαράς, με το καταπράσινο βουνό Ίταμος στο βάθος και το μικρό νησί στο προσκήνιο, είναι το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Σιθωνίας. Σάρτη, ένα χωριό χτισμένο στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Σάρτης. Η θέα από το δρόμο είναι καταπληκτική, με τη φανταστική παραλία να απλώνεται μπροστά σας και τα σκούρα πράσινα βουνά να ρίχνουν τη σκιά τους πάνω του. Στις 15 Αυγούστου μην χάσετε την παραδοσιακή έκθεση της Σάρτης.

Οι παραλίες της περιοχής είναι μοναδικές και πολλές. Μόλις 50 μέτρα μακριά βρίσκεται η περίφημη παραλία Λαγονήσι που μοιάζει με εξωτικό προορισμό, καθώς και παραλίες Δημητρακιά, Φτερότι, Καρύδι, Πνεμματικό και Πλατάνι. Στα νότια της χερσονήσου, συναντάμε τις παραλίες Καλαμίτσι, Πλατανίτσι και τις ακτές του Αρμενιστή με χαρακτηριστικές λευκές πέτρες στα γαλαζοπράσινα νερά της. Σε πολύ κοντινή απόσταση και στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας βρίσκονται οι παραλίες Αγ-Γιάννης, Κόβιος, η περίφημη παραλία Καλογριά για θαλάσσια σπορ, η παραλία της Ελιάς και η καταπράσινη ακτή του Λαγομάνδρα